Pézenas

Pézenas

Werd u verleid door het historische erfgoed van de stad Agde? Bezoek dan ook Pézenas, geworteld in het gebied van de Hérault Méditerranée en het Pays de Thau. Als een waardige stad van kunst en geschiedenis nodigt Pézenas toeristen uit om zijn musea te bezoeken, die gewijd zijn aan de lokale cultuur. Hier is een suggestie voor activiteiten om u op originele manier te doordringen van de ziel van deze stevige stad.

Rondleidingen met gids door Pézenas (34)

Dankzij een gids maakt u kennis met plaatsen die beladen zijn met geschiedenis en herinneringen. Loop door de charmante geplaveide straten, bekijk de voorname herenhuizen en leer de architecturale details en historische aanwijzingen te ontcijferen waardoor u de evolutie van de stad beter begrijpt.
Laat u ook verleiden door de aparte sfeer van de nachtelijke bezoeken!

De kunstsector in Pézenas

De rijkdom van Pézenas is ook de diversiteit van de beroepen gespecialiseerd in toneelwerk en restauratie van erfgoed (wandkleden, houtbewerkers, metaalwerkers, keramiek,...). De artiesten en handwerkers van Pézenas openen de deuren van hun ateliers en nodigen u uit om hun passie te komen delen. Ontdek unieke kennis!

De erfenis van Molière in Pézenas

Scénovision Molière

Een unieke voorstelling in 3D om onder te duiken in de wereld van Molière in de XVIIe eeuw! Ontdek het leven van de artiest en zijn werk aan de hand van een voorstelling in vijf akten, die zich elk in een andere zaal en sfeer afspelen.

Spoorzoeken: "Het verhaal van Molière"

Ontdek op een speelse, gezellige manier Pézenas zoals Molière dat heeft gekend. Begeleid door de herinnering aan Molière en met behulp van een boekje en een plattegrond beantwoordt u de vragen die op kenmerkende plekken gesteld worden: de winkel van zijn vriend de kapper Gély, waar hij zich liet "pommaderen", het hôtel Le Bât d'Argent waar hij met zijn troep verbleef, l'Illustre Théâtre, het monument dat door Injalvert werd uitgevoerd op initiatief van het Molière comité...

Festival "Molière dans tous ses éclats"

Elk jaar in juni wordt in Pézenas het komische festival "Molière dans tous ses états" georganiseerd. Een rijk programma van straattheater, muziek, conferenties ... die de plaatsen waar Molière graag kwam laten herleven. Profiteer volop van dit festival met het hele gezin, dankzij de gratis voorstellingen speciaal voor kinderen.  Schaterlachen en een goed humeur in zicht!

Pézenas, bestemming voor lekkerbekken in de Hérault (34)

Les Estivales de Pézenas

Kent u de wijnen uit Pézenas, de Côteaux du Languedoc. Tijdens uw verblijf in het gebied Hérault Méditerranée,  op een paar kilometer van Cap d’Agde, profiteert u van een tussenstop in Pézenas voor het proeven van de witte, rode en rosé wijnen uit de streek Agde-Pézenas! Ze passen perfect bij de regionale specialiteiten zoals de oester uit de Etang de Thau en de kleine patés uit Pézenas.
 
Elke vrijdagavond in het zomerseizoen kunt u hiervan genieten, terwijl u luistert naar muziek van hoge kwaliteit!

De kleine patés uit Pézenas

Deze kleine patés zijn culinaire specialiteiten uit het gebied Hérault Méditerrannée die u niet mag missen. Als u van zoet en zout houdt zult u dit gerecht, dat is geïnspireerd op een Indiaas recept vast en zeker waarderen. Lamsvlees, rietsuiker, citroen, kaneel ... wordt gecombineerd om u te laten smullen. In mei moet u beslist de activiteiten van de jaarlijkse bijeenkomst van de Confrérie du petit pâté de Pézenas meebeleven!

Les berlingots de Pézenas

Proef dit heerlijke snoepje dat naar munt, koffie, anijs, citroen smaakt ... en wat zou u zeggen om vervolgens te bekijken hoe dit typische product uit Pézenas gemaakt wordt?

Interactieve kaart

Alle info op één kaart

en savoir plus

Brochures

Blader doorheen onze brochures of download ze

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler