Cap d'Agde Méditerranée
La Cité d'Agde

La Cité d'Agde

Ga op verkenning in Agde, de antieke Griekse stad met 26 eeuwen geschiedenis die zich spiegelt in de Hérault! Haar archeologische schatten en architectonische kenmerken zullen u naar andere tijden laten reizen…

Agde, gisteren en vandaag

De stad Agde, die vroeger “Agathé Tyché” heette (het Geluk), ligt op de kruising van het Canal du Midi, de rivier Hérault en de Middellandse Zee. Deze stad, een voormalige handelsnederzetting, gebouwd met vulkanisch gesteente uit de Mont Saint-Loup, is in de loop van de eeuwen tot bloei gekomen dankzij de zeehandel. Het is een van de oudste steden van Frankrijk, met een duizenden jaren oude geschiedenis. Het centrum van de van oorsprong antieke stad wordt verlevendigd door kleurrijke winkelstraatjes en ambachtswerkplaatsen. Agde is onbetwist een karakteristieke stad met een zuidelijk accent die u absoluut moet bezoeken! 

Een unieke architectuur in de regio

Agde straalt door de charmante doolhofjes van steegjes met woningen en gebouwen van zwart vulkanisch gesteente van de vulkaan van Agde. Daarom heeft de stad Agde de bijnaam ‘Zwarte Parel’.  Een klein wandelingetje van een paar minuten door de kleine, typische straatjes, langs zijn binnenhaven of over de wallen is genoeg om u onmiddellijk onder te dompelen in de vredige atmosfeer die is doortrokken van de alom tegenwoordige geschiedenis. La Cité d’Agde, absoluut een unieke stad in Languedoc, zal u verbazen vanwege haar rijkdom en de verscheidenheid aan historische monumenten die geheel uit basalt zijn opgetrokken.

 

 

Contact houden

Newsletter

Goede ideeën, aanbiedingen ...
Abonnement

Contact

Een vraag stellen
04 67 01 04 04
of neem contact met ons op

Brochures

Blader door onze brochures en download ze

Volg ons

Officiële site van het toeristenbureau
Le Cap d'Agde - La cité d'Agde - Le Grau d'Agde - La Tamarissière - Pézenas - Vias - Portiragnes
Bulle d'accueil - Rond-Point du Bon Accueil - BP 544 - F-34305 LE CAP D'AGDE Cedex
Tél : 04 67 01 04 04 • Fax : 04 67 26 22 99