Le Cap d'Agde

Le Cap d'Agde

Of u met zijn tweeën komt, met u gezin of met vrienden, het station aan de Middellandse Zee Cap d’Agde zet haar deuren wijd open! Levendig, trendy, verrassend, groen en in alles een badplaats: het is zeker dat u zult vallen voor de charmes voor de badplaats Cap d’Agde!

In Cap d’Agde kunt u uw eigen vakantiesfeer kiezen

De beroemde badplaats presenteert zich als een mozaïek van wijken waarin alle vormen van mediterrane levenskunst zijn verenigd. In 10 wijken zijn 10 omgevingen te vinden die elk een zeer verschillende stijl hebben en waar de karakteristieke kleuren van de Languedoc, pijnboombossen en roze laurierbomen zich mengen. Rustig of levendig, aan u de keuze voor de wijk die bij u past! Het is een omvangrijk geheel met uitzicht op zee en de Mont Saint-Loup op de achtergrond, dat u beslist te voet of per fiets moet gaan ontdekken via het doolhof van voet- en fietspaadjes.

Een jonge en dynamische badplaats

Cap d’Agde is in de jaren 1960 ontstaan vanuit een besluit van de staat om aan de Middellandse Zeekust in Languedoc-Roussillon toeristische voorzieningen te ontwikkelen. Volgens deze wens zijn rondom de gele zandstranden van Agde op harmonieuze wijze voorzieningen georganiseerd, in overeenstemming met de typische architectuurwetten en kleuren van de dorpjes in de Languedoc. Uiteindelijk was het de bouw van de plezierhaven die de werkelijke aanzet gaf tot de creatie van Cap d’Agde zoals wij het nu kennen.  Aqualand, het Musée de l’Ephèbe, het Aquarium, de golfbaan Golf International, het Centre International de Tennis, het Ile des Loisirs en het naturistendorp: er zijn hier inmiddels een groot aantal voorzieningen gekomen!

Het label “Patrimoine du XXème siècle”

Met dit label worden belangrijke stedelijke bouwwerken en gebouwencomplexen onderscheiden die tussen 1900 en 1975 zijn gebouwd. Het label is aan Cap d’Agde toegekend vanwege zijn architectonische kwaliteiten, met name die van “Port Saint-Martin”, het paradepaard van de stichting van de badplaats, die vanaf 1970 is ontstaan dankzij de zogeheten “Mission Racine”.

 

 

Interactieve kaart

Alle info op één kaart

en savoir plus

Brochures

Blader doorheen onze brochures of download ze

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler