Le Grau d'Agde

Le Grau d'Agde

Zoekt een plaats waar u het hele jaar de echte maritieme sfeer kunt proeven? Het komen en gaan van vissersboten tussen de havenhoofden, de visafslag, de scheepswerven… en natuurlijk de stranden! Ontdek het bekoorlijke vissersdorpje Le Grau d’Agde. Rustig en hartelijk, voor een dag of een langer verblijf: deze haven is de omweg beslist waard!

Een wandeling in Grau d’Agde

Dit traditionele vissersplaatsje ligt op een steenworp van de stad Agde aan de Middellandse Zee, op de linkeroever van de Hérault. De drukke havenactiviteiten van weleer zijn uiteraard te verklaren uit de geografische ligging van het dorp. Aan de monding van de Hérault bleek de delta de ideale plaats te zijn om de koopvaardijschepen veilig voor anker te laten gaan en de visserij te ontwikkelen.

Kies als toegangsroute naar Le Grau d’Agde de kleine weg die langs de rivier slingert. Een advies: om volop van de omgeving te genieten, moet u deze beslist in wandeltempo gaan verkennen. Of u te voet gaat of op de fiets, deze aangename tocht kunt u veilig afleggen door het fietspad te nemen. Tijdens het zomerseizoen is er een veerdienst waarmee u Le Grau d’Agde ook rechtstreeks vanaf La Tamarissière kunt bereiken en andersom.

Een karakteristiek en levendig plaatsje

De kleine vissershaven van Le Grau d’Agde heeft zich in de eerste helft van de 20e eeuw sterk ontwikkeld. Het dorp, dat zowel traditionele als moderne kenmerken heeft, heeft sindsdien zijn evenwicht gevonden. Het weet zijn authenticiteit te behouden en combineert zijn traditionele gebruiken en visactiviteiten met het ontvangen en vermaken van gasten. Zeil- en vissersfeesten als het Fête des pêcheurs, Fête de la mer het  Fête du pointu (een kleine zeilboot):  zeelieden weten ontegenzeggelijk hoe ze hun gasten moeten ontvangen! Stranden, winkels, diensten, de dagelijkse markt in de zomer, u kunt hier moeiteloos vinden wat u zoekt en zult zich zeker laten verleiden door de kleurrijke en gezellige sfeer.

 

Interactieve kaart

Alle info op één kaart

en savoir plus

Brochures

Blader doorheen onze brochures of download ze

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler