Fietsen langs de Middellandse Zee

Fietsen langs de Middellandse Zee

Met zijn ‘voies douces’ (‘stille wegen’: voor ongemotoriseerd verkeer) en zijn netwerk van fietspaden is Cap d’Agde een uitgelezen natuurbestemming.Rijd door het hart van de stad Agde, doorkruis de wijken van Cap d’Agde of volg de oevers van de rivier tot aan de zee!

De ‘voies douces’

Dankzij 34 km stille wegen en fietspaden zijn de stad Agde, Cap d’Agde, Le Grau d’Agde en La Tamarissière onderling verbonden. Kom hier fietsen en genieten van de frisse zeelucht!

Met de fiets eropuit

Ontdek het historische centrum, de rivier Hérault en de kust… op de fiets! Raadpleeg onze plattegrond en Gids van stille wegen voor al onze suggesties voor fietstochtjes, ideaal voor een uitstapje met het gezin.

Voor de mountainbike-liefhebbers…

Op de hellingen van de Mont Saint-Loup en de Mont Saint-Martin zijn talrijke paden te vinden waarop sporters zich kunnen uitleven in de natuur … natuurlijk op voorwaarde dat die niet wordt verstoord! Houdt u van een combinatie van sport en ontdekking? De natuurgidsen van de ADENA laten u de meest ongerepte plaatsen ontdekken van het Réserve Naturelle Nationale du Bagnas. Deze fietstocht langs het water is een ideale manier om de vogels en andere rijkdommen van dit natuurgebied te observeren.

…en voor sporters de “Raid de l’Archipel

In Agde wordt elk voorjaar de Raid de l’Archipel georganiseerd: een sportieve teamwedstrijd (teams van 2) die bestaat uit een traject te voet, kajak, mountainbike en een oriëntatiekoers, waarbij in totaal 42 km moeten worden afgelegd in een context van de ontdekking en bescherming van de natuur.

Praktische informatie 

Bij talrijke verhuurbedrijven kunnen toerfietsen en mountainbikes worden gehuurd voor zowel volwassenen als kinderen, voor de duur van een uur tot een week, maar ook Rosalie-fietsen (vierwielers) waarmee u met het hele gezin of met vrienden uitstapjes kunt maken.  

 

Interactieve kaart

Alle info op één kaart

en savoir plus

Brochures

Blader doorheen onze brochures of download ze

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler