Pinet

Hoofdstad van de AOP-wijn Picpoul

In Pinet is de Picpoul heer en meester. Druiven zijn niet zomaar een gewas, het is ook een beschaving die diep in het geheugen van de mens ligt geworteld…

Betreed het land van Pinet

Dit karakteristieke wijndorp van de Languedoc, dat in 967 is gesticht, ligt tussen garrigues en Le Bassin de Thau, middenin de beroemde wijngaard die het oog, de neus en de smaakpapillen wakker schudt. Bewonder de huizen die langs la rue de la Concorde staan; deze getuigen van de welvarende wijnindustrie van de 19e eeuw.

In de voetsporen van de romeinen 

Ga naar het bos van La Vallongue, aan de rand van het dorp, op het platteland. Een wandeling door het pijnboombos leidt u naar de Via Domitia, het Romeinse pad dat 120 jaar voor Christus door de proconsul Domitius Haenobarbus werd aangelegd. In het spoor van de Romeinen kunt u dit pad volgen, dat van Rome naar de Iberische provincies loopt, en van het uitzicht op Le Bassin de Thau genieten bij de oriëntatietafel.

Zoom op de coöperatieve wijnkelder van l’Ormarine 

Als u terugkomt van uw wandeling kunt u de beroemde Picpoul proeven in de wijnkelder van L’Ormarine! De “Piquepoul” is al sinds de 16e eeuw een nobele druivensoort en zal uw papillen verrukken tijdens het proeven. Deze fruitige, droge witte wijn, met een gulle smaak, is perfect bij zeevruchten, zoals de oesters uit de Etang de Thau. Wij raden u aan om deze associatie te maken.

Suggestie

La Via Domitia

In het bos van La Vallongue loopt een stuk van de Via, borden met informatie leggen de bouwtechniek uit. Een verrijkende wandeling in de schaduw van de bomen. 

plus moins

Uw verblijf voorbereiden

Accommodaties

Activités

Restaurants

Wijn, regio en markten

Toeristisch Kantoor

Place des Etats du Languedoc

34120 Pézenas

Telefoon : 04 67 98 36 40

Email

Gemeentehuis

Place Pierre Thieule

34850 PINET

Telefoon : 04 67 01 15

Email

 

Delen op
Facebook Twitter Pinterest

Réservez vos visites et activités

Simple et rapide, choisissez et réservez vos visites, activités et loisirs dans notre boutique en ligne

Mon séjour idéal

Séjour idéal supprimé Annuler