Stranden tussen Cap d’Agde en La Tamarissière: een uitgestrekt speelterrein voor groot en klein

Geneugten van de zee

Stranden tussen Cap d’Agde en La Tamarissière: een uitgestrekt speelterrein voor groot en klein

Met 300 dagen zon per jaar en langgerekte zandstranden is Cap d’Agde een zon- en strandbestemming om van te dromen. Kom onze kust ontdekken en geniet van magische momenten, recreërend of luierend in de zon.

11 stranden in de zon

De kust van Agde telt 11 bewaakte stranden van Cap d’Agde tot la Tamarissière :

 • La Tamarissière
 • Le Grau d’Agde
 • Saint-Vincent
 • Baie de l'Amitié
 • Rochelongue
 • Richelieu
 • La Plagette
 • La Grande Conque
 • Le Môle
 • La Roquille
 • Het naturistenstrand

Uit de 14 km stranden, zowel in de natuurstranden als stranden met voorzieningen, zult u er ongetwijfeld een vinden die aan uw wensen voldoet! Bovendien maakt dit uitgestrekte kustgebied het mogelijk dat u vanuit elke verblijfplaats snel de zee kunt bereiken.

Voor ieder wat wils

De kust van Agde nodigt u uit op zijn fijne zandstranden, waar u een grote verscheidenheid aan landschappen en activiteiten aantreft.

Laat u meevoeren door de zomerse sfeer en neem deel aan een van de activiteiten die hier worden aangeboden.

Sporters treffen elkaar voor een partijtje beach volley, beach soccer, sand-ball of ballontennis; liefhebbers van watersporten kiezen het ruime sop in de wateren rond Agde; terwijl de kinderen zich zullen vermaken dankzij de activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd. Ligt u liever rustig in de zon? Dan rest u niets anders dan uw handdoek uit te spreiden en uw zonnebril op te zetten. Stranden met alle voorzieningen bieden de nodige diensten voor een heerlijk dagje luieren en ontspanning aan de rand van het water.

Beschermde stranden

Agde is zeer betrokken bij de bescherming van zijn kusten en strijd tegen de vervuiling. De ‘Pavillon Bleu’ (blauwe vlag) wappert momenteel op 10 stranden en vormt daarmee voor de zwemmers een garantie voor de waterkwaliteit. Ook de regelmatige controles van de kwaliteit, voorzieningen om het duin- en onderwatermilieu te beschermen en de frequente schoonmaakbeurten van de stranden dragen bij aan het natuurbehoud van de streek.

Veilig luieren op het strand

Voor uw veiligheid worden de stranden dagelijks bewaakt door EHBO-teams die klaarstaan om hulp te bieden bij ongelukken.

De hulpposten worden gemarkeerd door vlaggen en aan de boeien zijn de bewaakte zwemzones te herkennen.

Enkele adviezen voor voorzorgsmaatregelen:

 • niet plotseling in het water gaan als u lang in de zon hebt gelegen,
 • houd toezicht op zwemmende kinderen en help ze zich te oriënteren door uit te leggen hoe ze op het strand de weg kunnen vinden met behulp van herkenningstekens,
 • bescherm uzelf tegen de straling van de zon met zonnebrandcrème,
 • Respecteer de vlagsignalen

Stranden die voor iedereen toegankelijk zijn

8 stranden van de gemeente zijn via houten plankieren en tapijten ook toegankelijk voor personen met een verminderde mobiliteit. De meeste stranden beschikken over aangepaste toiletten. Op de een aantal stranden zijn zgn. ‘tiralo’ strandrolstoelen beschikbaar, te weten: Richelieu Est en Ouest, le Môle, la Roquille en het naturistenstrand op Cap d’Agde, evenals op de stranden aan de boulevard en die van Saint-Vincent op Grau d’Agde.

Doen

Als u de stranden op een andere manier wilt ontdekken, kunt u een wandeling maken langs de kust van Agde tussen Rochelongue en Rochelongue op Cap d’Agde, naar de boulevard op Grau d’Agde of naar La Tamarissière, tussen zee en pijnboombossen.

 

Praktische informatie

In juli en augustus zijn er pendelbusjes zodat u zonder de auto naar het strand kunt gaan: strand van Rochelongue, strand van Richelieu, strand la Roquille, naturistenstrand.

Ten oosten van Cap d’Agde ligt een langgerekt naturistenstrand (gereglementeerde toegang). 

Delen op
Facebook Twitter Pinterest

Réservez vos visites et activités

Simple et rapide, choisissez et réservez vos visites, activités et loisirs dans notre boutique en ligne

Mon séjour idéal

Séjour idéal supprimé Annuler