Proef de producten uit de Agde-streek en de specialiteiten van de Languedoc

Regio en levenskunst

Een keur aan plaatselijke gastronomische rijkdommen

Of u van een goed glas wijn houdt of van lekker eten, als u op reis gaat… Met hun geraffineerde smaken en uitbundige kleuren onthullen de culinaire specialiteiten de identiteit van de streek, want het ware gezicht van de streek van Cap d’Agde komt op uw bord tot uiting.

Ontdek tijdens uw verblijf onze heerlijke keuken, begeleid door grand cru wijnen uit de Languedoc. Pastei, vis en schaaldieren, zoete ui uit Lézignan-la-Cèbe, pasteitjes uit Pézenas of mosselen uit het Etang de Thau, onze culinaire tradities en talrijke recepten op basis van streekproducten zullen u al snel bekoren.

Mossel-brasucade: een smakelijk idee om samen te genieten!

Hoe kunt u een mooie avond met vrienden of uw gezin beter doorbrengen dan rond een brasucade van mosselen of barbecue?  De brasucade ontleent zijn naam aan het Occitaanse “brasucauda” wat “hete kooltjes” betekent. U hoeft de schelpen alleen maar te laten koken in een grote pan op het vuur om ze daarna, zodra ze openspringen, in een saus naar keuze te dopen. Knoflook, peper, olijfolie, tomaten, paprika, ui…. maak zelf een saus met een heerlijke mediterrane smaak!

La Route des Vignerons et des Pêcheurs

De Route des Vignerons et des Pêcheurs (wijn- en visroute) leidt u langs een traject dat bestaat uit etappes vol heerlijke smaken en geuren. Tijdens deze originele route zult u niet alleen kennismaken met de producten uit de streek, maar ook met de wijnbouwers en plaatselijke ambachtslieden. Wijnen, schelpdieren of vis… met hun verscheidenheid en authenticiteit zullen de talrijke producten uw smaakpapillen verwennen! Tijdens deze rit kunt u ook genieten van mooie landschappen, waarvan u er vele zult tegenkomen in de regio Hérault Méditerranée.

Fijnproevers en nieuwsgierigen: u vindt het op de markt!

Doorzoek alle kramen en maak uw keuze uit het aanbod van olijven, meloenen, tomaten, aubergines, vleeswaren uit de Montagne Noire, geitenkaas zoals de Pélardon of een van de andere verse producten. Het hele jaar door nodigen producenten, ambachtslieden en handelaren u uit hun producten te ontdekken op de markten en speciale seizoensmarkten voor streekproducten. In een gastvrije en vriendelijke sfeer kunt u daar de plaatselijke specialiteiten proeven.

Praktische informatie

Raadpleeg het overzicht van markten om een markt bij u in de buurt te vinden.  

 

Réservez vos visites et activités

Simple et rapide, choisissez et réservez vos visites, activités et loisirs dans notre boutique en ligne

Mon séjour idéal

Séjour idéal supprimé Annuler