Beleef plaatselijke feesten van Cap d’Agde van binnenuit!

Reis vol kunst en geschiedenis

De hele zomer lang steekspeltoernooien

De steekspeltoernooien op de rivier Hérault, aan de voet van de kathedraal, vormen een van de meest emblematische plaatselijke evenementen van Agde en het is ongetwijfeld de oudste traditie waarvan de populariteit nog onverminderd voortleeft in de harten van de inwoners van de stad. Agde is een van de eerste steden van de Languedoc die dit feest heeft ingevoerd, een mix van sport en spel, spanning en vermaak.

Het principe is eenvoudig: de strijders, in het wit gekleed en bewapend met lansen, gaan elkaar te lijf op twee boten, een rode en een blauwe. Wie erin slaagt zijn tegenstander in het water te laten vallen wint de wedstrijd. De eliminatieronde wordt gevolgd door die van de “revanches”. De spanning stijgt naarmate er meer deelnemers uitvallen en het toernooi eindigt met een ovatie voor de overwinnaar.

Het feest van de oude en moderne vissers

Een ander evenement dat diep geworteld is in de cultuur van Agde en de tradities van de zee is het Fête des Pêcheurs. Deze voorouderlijke traditie met elementen van religieuze hartstocht en feestelijke activiteiten is een evenement waar zeelieden, bewoners en bezoekers samenkomen.

Traditioneel wordt dit feest jaarlijks begin juli gehouden. Het is een echt feest met muziek, spellen en producten uit zee voor iedereen. En het is ook een moment van gebed en bezinning waarop de vissers om de bescherming van de heilige Petrus vragen. Zondag, na de mis in de Saint-Pierre, is er een stoet van boten ter nagedachtenis van de zeelieden die op zee zijn verdwenen, het meest pittoreske en ontroerende deel van deze viering.

De viering van “Agde door de eeuwen heen”

Sinds enkele jaren wordt in het hart van Agde een groot historisch evenement georganiseerd. Honderden gekostumeerde deelnemers zijn druk bezig om het leven van Agde, vanaf de Griekse oudheid via de middeleeuwen en de renaissance tot de moderne cultuur, voor u te laten herleven.

Een rijke historische traditie die tot uiting komt in een verbazingwekkende transformatie van de pleinen en straten tot tonelen met voorstellingen, spelen en gevechten, traditionele dansen en liederen, folkloristische muziek… Eén en al sfeer!

Het Musée Agathois Jules Baudou, bewaarplaats van de geschiedenis

Als u meer wilt weten over de tradities van Agde en zijn folklore, loop dan binnen bij het museum van Agde van volkskunst en tradities. Aan de hand van kostuums, historische interieurs en dagelijkse voorwerpen tot zeevaartavonturen en religieuze tradities wordt hier een levendige voorstelling gegeven van de hele geschiedenis van de stad.  

Museumbezoek

Het hele jaar door vrije bezichtiging voor individuele bezoekers. € 4,80 volwassenen ; € 3,70 senioren ; € 1,80 jongeren van 11 tot 18 jaar, werkzoekenden, gehandicapten. Vrije bezichtiging voor individuele bezoekers met audio-guide: € 6,90

Rondleidingen voor groepen (minimaal 10 personen) gedurende het hele jaar, op afspraak. € 4,30 volwassenen ; € 3,50 senioren ; € 1,50 jongeren van 11 tot 18 jaar, werkzoekenden, gehandicapten. Vaste tarieven voor schoolklassen.

Musée Agathois - 5, rue de la Fraternité - 34300 AGDE - Frankrijk

Tel.: +33 (0)4 67 94 82 51 - E-mail: musee.agathois@ville-agde.fr

 

Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler